Nitecore HU60 Hoofdlamp

Nitecore HU60 Hoofdlamp

Nitecore HU60 Hoofdlamp

€ 86,40
Direct leverbaar
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710006

Nitecore HU60 Hoofdlamp - De Nitecore HU60 is officieel uitgebracht als de eerste E-focus hoofdlamp die brandt op een zelf te kiezen USB powerbank. Daarnaast kan deze innovatieve en compacte hoofdlamp draadloos bedient worden door de meegeleverde afstandsbediening die om de pols gedragen kan worden.

Doordat de HU60 met een separate USB voedingsbron werkt en slechts 117,5 gram weegt levert dit minder belasting op voor je hoofd. Daarnaast kun je zelf bepalen waar je deze voedingsbron plaatst. Je kunt de voedingsbron bijvoorbeeld in je jaszak met je mee dragen of in je rugzak doen om deze warm te houden en zo een stabiele prestatie in de koude omgeving te garanderen. Er worden twee USB kabelklemmen meegeleverd om de lamp aan de hoofdband vast te maken. De standaard USB stekker is compatibel met de powerbanks uit NPB-serie van Nitecore en universele USB powerbanks zodat je zelf een keuze kunt maken welke stroombron je wilt gebruiken.

De HU60 is voorzien van vier Cree XP-G3 S3 LEDs voor de "Spotlight" (veraf) verlichting met een maximale lichtsterkte van maar liefst 1600 lumen. Ook is er een Cree XHP35 HD E2 LED voor de "Floodlight" (dichtbij) verlichting en die levert zelfs nog maximaal 1200 lumen! Zowel de Spotlight als de Floodlight verlichting kun je met één hand traploos instellen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de innovatieve combinatie van het Penta LED ontwerp en de goed berekende optische lenzen. Dit minimaliseert het verlies aan lichttransmissie met een uitstekend aanpassingsvermogen en stabiliteit. Deze oplossing is een verbetering ten opzichte van de conventionele oplossing waar de scherpstelling gedaan wordt door aan de lens te draaien.

Deze hoofdlamp heeft 5 lichtstanden bij de Spotlight en de Floodlight verlichting en bovendien zijn er al 5 lichtpatronen voorgeprogrammeerd voor een snelle en comfortabele keuze tussen verschillende scenario's. Daarnaast is de lamp voorzien van het TrueVision Optic System wat een ongekende verlichtingsbeleving biedt met daarbij een zijwaartse stralingshoek van maar liefst 170°. Hierdoor is de HU60 geschikt voor vele toepassingen zoals voor het werk, outdoor activiteiten, fietsen, hiken maar ook voor zoek- en reddingsactiviteiten. Voor het bedienen van alle standen heeft de HU60 een gebruiksvriendelijke interface met 3 knoppen met daarbij een afstandsbediening. De knoppen op de afstandsbediening hebben ook dezelfde functies als die op de hoofdlamp. De afstandsbediening kun je aan je pols dragen en met een onafhankelijk ID-nummer voor elk apparaat zorgt dit voor een snelle en slimme bediening van de hoofdlamp binnen een effectieve afstand van 2 meter.

Door de kantelhoek van 100° is de HU60 in staat om aan verschillende verlichtingsbehoeften te voldoen en vermindert de belasting op de nek. De meegeleverde flexibele hoofdband is zeer elastisch, ademend en licht van gewicht. De in de hoofdband aangebrachte siliconenstrip zorgt ervoor dat het zweet naar de zijkanten van het hoofd geleid wordt, waardoor irritatie aan de ogen voorkomen wordt. De reflecterende strips aan de buitenzijde van de hoofdband zorgen voor extra veiligheid in het donker. De lamp heeft een zwarte luchtvaart aluminium behuizing met een HAIII coating voor extra sterkte. Daarbij is hij waterdicht volgens IP67 en heeft het een valweerstand van 1 meter. De HU60 hoofdlamp heeft ook de ATR temperatuurregeling en dat voorkomt schade als gevolg van oververhitting en verlengt de levensduur.

Bij het gebruik van een stroombron van 5000mAh is er bij de Spotlight verlichting een brandduur van 1,5 uur (turbo), 5 uur (hoog), 9,5 uur (medium), 23 uur (laag) en 45 uur (zeer laag). De LED lampen leveren 1600 lumen (turbo), 480 lumen (hoog), 200 lumen (medium), 50 lumen (laag) en 5 lumen (zeer laag). De maximale straalafstand bedraagt 162 meter en de maximale lichtintensiteit 6570 candela.
Bij de Floodlight verlichting is er een brandduur van 1 uur (turbo), 4,5 uur (hoog), 7,5 uur (medium), 21 uur (laag) en 45 uur (zeer laag). De LED lamp levert 1200 lumen (turbo), 480 lumen (hoog), 200 lumen (medium), 50 lumen (laag) en 5 lumen (zeer laag). De maximale straalafstand bedraagt 37 meter en de maximale lichtintensiteit 348 candela.
Om de Turbo stand te kunnen gebruiken heb je een stroombron nodig van minimaal 18W (QC Output).

Meegeleverd worden: hoofdband, 2 USB kabelklemmen, USB-kabel fastener om de stekker te zekeren aan je powerbank, afstandsbediening, vervangende O-ring voor afstandsbediening.

Nitecore Hoofdlamp HU60 Informatie

Specificaties
MerkNitecore
ArtikelnummerHU60
EAN6952506406036
ToepassingFietsen, Hardlopen, Hiken, Industrie en Werk, Outdoor en Kamperen, Zoeken en Redden
MateriaalAluminium
KleurZwart
Gewicht (gram)117,5
Diameter lampkop (cm)4,00
Diameter body (cm)4,00
Max. lumen1.600,00
Min. lumen5,00
Candela - Lichtintensiteit (max)6570
Max. bereik (meter)162,00
Max. brandduur batterij (uur)45
LichtkleurWit
Aantal standen5
Laser functieNee
FocusseerbaarJa
OplaadbaarNee
Drop impact1 meter
WaterdichtIP67
LamptypeCree XP-G3 S3 LED
MeegeleverdHoofdband, 2 USB kabelklemmen, afstandsbediening, vervangende O-ring voor afstandsbediening
Garantie5 jaar op materiaal- en fabricagefouten
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Nitecore HU60 Hoofdlamp
Jouw rating