Expert Reviews

Ledscherp.nl is dé zaklampen specialist en we vinden het belangrijk dat we je meer informatie geven dan je doorgaans op het internet kunt vinden. We hebben daarom de 'expert-reviews' in het leven geroepen waarbij onze specialisten dieper op de 'zaklampen materie' in duiken. Zo vind je in een expert review echt álles over de bediening, de lichtstanden en natuurlijk veel voorbeelden van beamshots, oftewel foto's van de daadwerkelijke bundel van de zaklamp. Onze specialisten vertellen je er alles over. En als je het niet in een expert-review kunt vinden, dan lees je het nergens!

 1. Expert review: Maglite ML150LR

  Expert review: Maglite ML150LR
  De Maglite ML150LR is de eerste Maglite die de 1000 lumen grens passeert en daarmee een mijlpaal bereikt heeft sinds de oprichting van het bedrijf. Deze zaklamp is met veel bombarie aangekondigd want voor Maglite is deze ML150LR een absoluut hoogtepunt. Toch zijn er veel Chinese merken die het in de ‘strijd om de meeste lumen’ met gemak winnen van Maglite. Daarnaast hebben veel Chinese lampen hele andere kenmerken en specificaties dan Maglite zaklampen en dat maakt het vergelijken een stuk lastiger. Toch gaan we in deze expert-review flink de diepte en voelen deze lamp stevig aan de tand. En ondanks dat deze lamp niet uitblinkt in ‘veel lumen’ heeft deze lamp wel verrassende andere kwaliteiten.
 2. Expert review: Olight M2R Warrior

  Expert review: Olight M2R Warrior
  Begin dit jaar dook hij ineens op tijdens een beurs in Amerika. Niemand had daarvoor er ook maar iets van gehoord, maar toen Olight hem tentoonstelde was de interesse groots. De M2R Warrior zou dé nieuwe ‘tactische’ lamp worden van Olight. Met een enorme output en een vernuftige interface. Daarnaast was Olight ook al bezig met een vernieuwd oplaad-systeem. Alles zag er goed uit, maar het was nog maar een prototype. Kon Olight dit allemaal wel waar maken? Nou, het antwoord is een volmondig; Ja!
 3. Expert review: Olight X7R Marauder

  Expert review: Olight X7R Marauder
  De Olight X7R Marauder is het nieuwe topmodel van Olight en heeft een lichtopbrengst van maar liefst 12.000 lumen en is daarmee 3000 lumen sterker dan het niet oplaadbare broertje de X7. Het is waarschijnlijk veel sterker dan je nodig hebt, want 12.000 lumen is extreem veel. De lichtopbrengst wordt gerealiseerd in een beperkte behuizing, wat een bijzondere prestatie van Olight is. In deze expert-review duikt Luuk de wereld van 12.000 lumen in en vertelt je er alles over. Tip: vergeet je zonnebril niet mee te nemen ;-)
 4. Expert review: Nitecore SRT9

  Expert review: Nitecore SRT9
  De Nitecore SRT9 is het nieuwe vlaggenschip van de SmartRing Tactical Series (afgekort: SRT). Deze reeks kenmerkt zich door de bediening die niet via een switch verloopt, maar voornamelijk via de SmartRing. Dit is een ring die net onder de kop van de zaklamp zit. Door deze te draaien verander je de lichtstand. Het grote voordeel hiervan is dat de lichtsterkte traploos te regelen is. In deze expert-review bespreek ik de Nitecore SRT9 tot in detail en vertel ik je alle plus en minpunten.
 5. Expert review: Olight S30RIII Baton

  Expert review: Olight S30RIII Baton
  Een van de populairste modellen uit de S-reeks, namelijk de S30R II, heeft nu een update gekregen: de Olight S30R III. De S30R II was een van de eerste zaklampen die ik kocht en nog steeds is het een van mijn favorieten. Dit komt omdat het een heel erg allround zaklamp is en dat geldt ook voor de opvolger. In deze review vertel ik je er alles over.
 6. Expert review: Led Lenser MT14

  Expert review: Led Lenser MT14
  De naam Led Lenser is geen onbekende in de zaklampwereld. Het merk, dat Duitse roots heeft, is vooral bekend geworden dankzij het focussysteem wat bij veel van hun lampen toegepast wordt. Ook voor mij heeft het merk nog altijd iets speciaals, vooral dankzij het feit dat de good-old P7 een van mijn eerste betere lampen was. Ik was daarom ook erg verheugd om de nieuwe Led Lenser MT14 goed te testen!
 7. Expert review: Olight S10R III Baton

  Expert review: Olight S10R III Baton
  Olight heeft de afgelopen maanden veel van haar modellen een upgrade gegeven. In de meeste gevallen is de upgrade beperkt, maar bij de S10R III is dat niet zo. De led is namelijk vervangen door een Luminus SST-40. De Olight S10R III is een van de eerste modellen die gebruik maakt van deze nieuwe led en in deze review neem ik de Olight S10R III Baton onder de loep. Ik vergelijk hem met de Olight S1R omdat deze nagenoeg gelijk is. Is nieuw ook daadwerkelijk beter?
 8. Expert review: Fenix TK15UE vs. Fenix TK16 vergelijk

  Expert review: Fenix TK15UE vs. Fenix TK16 vergelijk
  In deze review bekijk ik de Fenix TK15 Ultimate Edition en de Fenix TK16. Beide lampen zijn al even op de markt en qua specificaties lijken ze veel op elkaar. Beide lampen hebben op een paar millimeter na dezelfde afmetingen, de user interface is zowat identiek en beide zaklampen hebben een maximale stand van 1000 lumen. Dus wat is nu eigenlijk het verschil?
 9. Expert review: Olight H1R hoofdlamp

  Expert review: Olight H1R hoofdlamp
  De Olight H1R Nova is een oplaadbare hoofdlamp met unieke features. Expert reviewer Luuk nam de proef op de som en testte deze compacte krachtpatser.
 10. Expert review: Nitecore TIP & TIP CRI sleutelhangerlamp

  Expert review: Nitecore TIP & TIP CRI sleutelhangerlamp
  Het nadeel van een sleutelhangerlampje is dat de batterijen vaak meer geld kosten dan het hele lampje zelf. Nitecore maakt hier definitief een einde aan en brengt met de TIP en TIP CRI een lampje op de markt dat én oplaadbaar én functioneel is! Luuk testte voor ons zowel de TIP als de TIP CRI en zette zijn bevindingen op papier. Lees snel verder!

Items 1 tot 10 van 20 totaal

Pagina