Ledscherp.nl scoort een 9.3/10 in 3108 klantenreviews

Advies over zaklampen

Lees de nieuwste artikelen

  • Hoe kies je de juiste zaklamp? Met déze basiskennis!

    De juiste zaklamp kiezen, hoe doe je dat nu? Want het zaklampenlandschap wordt groter en groter de kans neemt alleen maar toe dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Zelfs niet met een goede zaklamp in je hand... Let op: dit artikel gaat behoorlijk de diepte in, ook al is het 'basiskennis'.
  • Expert review: Fenix TK15UE vs. Fenix TK16 vergelijk

    In deze review bekijk ik de Fenix TK15 Ultimate Edition en de Fenix TK16. Beide lampen zijn al even op de markt en qua specificaties lijken ze veel op elkaar. Beide lampen hebben op een paar millimeter na dezelfde afmetingen, de user interface is zowat identiek en beide zaklampen hebben een maximale stand van 1000 lumen. Dus wat is nu eigenlijk het verschil?
  • Vraag van de week: waarom hebben steeds meer lampen een vaste lichtbundel en geen focus?

    Een veelgehoorde vraag die regelmatig op de klantenservice binnenkomt is 'hoe het komt dat heel veel zaklampen een vaste bundel hebben'. Deze zaklampen zijn niet te focusseren en kunnen dus niet smaller of breder gezet worden. De Maglite zaklampen 'van vroeger' kunnen/konden dit namelijk wel. Hoe zit dat dan precies, want veel zaklampen zijn tegenwoordig niet te verstellen en dat wordt - geheel onterecht overigens - als een groot minpunt gezien.

3 artikel(en)